Zon, zee en strand afdrukken maken

Als je op zoek bent naar een leuke opdracht, bij het thema zon, zee en strand, dan is deze activiteit echt geweldig om te doen met de kinderen. Niet moeilijk en de kinderen vinden het heerlijk om zelf het zand te maken voor hun afdrukken.

Dit heb je nodig voor 2 personen:

– zeil om de tafel mee af te dekken

– 500 gram (patent)bloem

– ongeveer 150 ml babyolie

– afwasteiltje of andere bak

– een lepel

– een maatbeker

– 500 gram snelgips

– 5 plastic wegwerp bakjes

– 4 bordjes

– schelpen, sterren, etc.

Het gips heeft minimaal 75 minuten nodig om uit te harden.


Giet in een afwasteil of andere grote bak de bloem en doe daar de baby olie bij. Kneed de bloem en de baby olie goed door elkaar tot je een soort korrelig deeg/ zand krijgt. Het zand is goed als het korrelig is, maar ook lekker aan elkaar blijft plakken als je het aandrukt.

Soms moet je de kinderen een beetje helpen, omdat ze het kneden nog lastig vinden.

Vul een plastic bakje met een laagje zand en druk het met de lepel goed aan tot het zand helemaal glad is.

Nu kan je met de schelpen, sterren en andere vormen afdrukken maken in het zand.

Elk kind kan twee bakjes met afdrukken maken.

Wacht met het maken van de gips tot alle bakjes klaar zijn om gevuld te worden met gips, zodat je direct alle gips kan gebruiken en de restjes in een wegwerp bakje kan gieten om later weg te gooien. Waarschuwing: restjes gips niet door de gootsteen gieten!

Giet 500 ml water in de maatbeker en giet een even grote hoeveelheid snelgips in het koude water. Laat het een paar minuten staan en roer het dan goed door met de lepel. Het snelgips in de maatbeker is nog erg vloeibaar. Dat is goed. Het wordt na 75 minuten echt hard.

Giet binnen 10 minuten in alle bakjes een laagje van ongeveer 2 cm. Schud het bakje voorzichtig om de belletjes uit je gips te halen.

Als je gips over hebt, giet je dit in een wegwerp bakje. Leuk om later iets mee te doen of je gooit het, als het hard is, weg.

Spoel de lege maatbeker en de lepel af onder de kraan. Niet vergeten, anders heb je meer werk om het schoon te maken.

Laat de bakjes minimaal 75 minuten staan. Het gips wordt een beetje warm en soms ligt er een laagje water op. Dit laagje water kan je, na ongeveer 60 minuten, in de gootsteen gieten.

Druk het gips en het zand voorzichtig uit het bakje op een bordje.

Haal voorzichtig het zand van het gips.

En spoel af onder de kraan.

Tadaaaaaa!

Ook leuk om alleen de vormpjes vol te gieten met gips.

Schoon zand kan je nog een paar dagen bewaren om mee te spelen samen met schelpen, steentjes, en andere materialen. Super leuk.

Tijd voor jezelf!

img_20161219_130646

Heerlijk om aan de slag te gaan met allerlei materialen. Voelen, bekijken, plakken, combineren en los gaan met kleur. Iets wat ik heel graag doe, maar waar ik vaak niet aan toe kom. Zoveel verplichtingen die mijn aandacht ook vragen. Kinderen, de was, een afspraak op school. Op de momenten dat ik het idee heb dat ik veel te veel tegelijk aan het doen ben, vind ik het heerlijk om aan de slag te gaan met kleur, een lijmpistool, verf, lint, etc.

Mijn kelder ligt vol, de zolder ligt vol. En als ik niet uitkijk, ligt de garage van ons ook vol met allerlei leuke ideeën en knutselopdrachten die wachten tot ik tijd vrij maak om er mee aan de slag te gaan. Maar dat is niet altijd even makkelijk. Ik hoor vaak om mij heen dat anderen ook graag creatief bezig zijn, maar dit niet doen. Jammer, want ik merk dat ik toch echt een leukere Mara word als ik super trots ben dat ik wat gemaakt heb. Ik denk dat jij ook heel vrolijk kan worden van je eigen creativiteit. Ook al denk je dat het misschien niet in je zit. Het komt er echt wel uit als je er tijd voor maakt.

Het hoeft niet perfect, als je er maar lol in hebt!

Ik word al super vrolijk van het verzamelen en kopen van materialen. Ik word blij van een leuk lintje, een zak vol grappige kerstversiersels, een stuk hout, kralen en bloemen. Mijn man kan dan ook behoorlijk zuchten als hij ziet dat er weer een zakje of doosje naar de kelder wordt gebracht. Ik snap hem wel…. en bedenk dan….. dat het eigenlijk ook heel leuk is als anderen ook van mijn crea-verzameling kunnen genieten. Scheelt weer tijd voor jou, want ik heb alle materialen in huis. Hoef jij alleen maar aan te schuiven! Win voor mijn man (de crea-stapel wordt hier in huis wat minder), win voor mij (ik mag weer vrolijk worden van andere vrolijke mensen) win voor jou (tijd voor jezelf, leuke opdracht, blij persoon, vrolijk huis, level-up je creativiteit, te veel om op te noemen 😉

Gun jezelf een beetje tijd, lol en creativiteit.

Duik in mijn crea-verzameling en geniet even van wat tijd voor jezelf! Dan ga je naar huis met een lach en een eigen crea-ding waar je elke keer weer blij van wordt als je het weer ziet!

Tijd voor jezelf! Enjoy….

Voorstelling ‘Woar is Herman?

In de week van 21 t/m 26 november mocht ik genieten van het meedoen in de voorstelling ‘Woar is Herman?’ van SNOR (Oldenzaals Amusements-Theater).

2016-11-27_11-56-32

Na maanden voorbereiden, dansen bedenken en de dansen aanleren aan de meiden van het ballet, was het dan eindelijk zover. Een hele week mocht ik, samen met de meiden van het ballet, elke avond laten zien waar we al die weken mee bezig waren geweest. Kleding, muziek en dans kwamen deze week samen. Het enthousiasme spatte van het toneel af. Wat heb ik genoten van die mooie en lieve mensen die mee deden. De acteurs, het koor, de band, de techniek, de kleding, de decorbouwers en alle andere mensen achter de schermen die er voor gezorgd hebben dat de voorstelling zo leuk was. Het is zo super tof om deel uit te mogen maken van zo’n bijzondere groep. Wat krijg ik daar een energie van! Ik was vroeger al zo gek op dansen, verkleden en toneel spelen tijdens de weekafsluiting op school en nu kreeg ik de kans om ‘in het echt’ te laten zien waar ik zo blij van word. Dankbaar, genieten, trots en gelukkig!!

Start danslessen in de speelzaal van De Heemde

Het is begonnen….. de afgelopen weken zijn de flyers de deur uitgegaan en wat een enthousiaste reacties!

De lessen stromen al behoorlijk vol. Veel enthousiaste meiden en jongens hebben zich opgegeven. Het wordt vast een gezellige boel. De vlaggetjes zitten al in mijn tas, de geluidsinstallatie staat al klaar om meegenomen te worden, de muziek staat op cd/mp3 en op mijn telefoon… de speelzaal wacht op ons!

Bewegen op muziek, je eigen stijl er aan toevoegen, laten zien wat je kan en wat jij denkt dat goed voelt. Samen plezier hebben en genieten. Dat is waar het bij mij in de lessen om gaat. Het is zo leuk om te zien dat kinderen steeds meer durf krijgen om te laten zien wat ze kunnen. Ze stralen en hebben plezier.

Dinsdag 14 juni ga ik starten met de danslessen, voor kinderen vanaf 4 jaar, in de speelzaal van De Heemde. Elke dinsdag tot dinsdag 12 juli kunnen de kinderen komen dansen. Dat zijn vijf lessen voor 20 euro.

Na de zomervakantie gaan we weer lekker verder dansen. Meer info volgt.

Welkom, Bij Mara

Het begin is er. Een site, wat afspraken en heel veel zin.

De komende periode ga ik alles regelen om in juni en juli te kunnen starten met het dansen in de speelzaal van basisschool de Heemde.

Houd de site in de gaten voor meer info…